Berlin

 

Attraksjoner

Museum

Restauranter

Shopping

Uteliv

Booking

 

Flybilletter

Hotell

Leiebil

Nyttig Informasjon

 

Berlin Fakta

Flyplass

Kart

Klima

Valuta

Partnere

 

Italia Reise

Spania Ferie

Tallinn

 

Riksdagen

Riksdagsbygningen i Berlin ligger like ved Brandenburger Tor, og er et av byens mest historiske landemerker. Bygningen ble åpnet i 1894 og var sete for Riksdagen (den tyske nasjonalforsamlingen) frem til 1933.
Historie
Etter etableringen av det tyske riket i 1872 var det et behov for en parlamentarisk bygning i Berlin. Arkitekten Paul Wallot vant en arkitektkonkurranse i 1882 som gav han oppdraget i å tegne bygningen. Resultatet ble en imponerende bygning som var 137 meter lang og 97 meter bred med en stor kuppel av stål og glass som ble sett på som et teknisk underverk på tiden. Etter første stein ble lagt i 1884 tok det ytterligere ti år før den stod ferdig.
De største ødeleggelsene som er påført bygningen skjedde under en brann i 1933 og ved slutten av andre verdenskrig. Etter krigen fremstod bygningen som en ruin, men det ble vedtatt at den skulle restaureres i 1956. Bygningen ble restaurert mellom 1961 og 1964.

I årene fremover ble riksdagsbygningen lite brukt, men da forbundsdagen besluttet å flytte regjeringen og parlamentet tilbake til Berlin i 1991 ville man restaurere bygningen ytterligere. Restaureringe var svært omfattende og bygningen fremstod slik den gjorde ved åpningen i 1894.

I dag er riksdagen en av byens mest besøkte turistattraksjoner.

Anbefalte Hotell

Steinberger

Kempinski

Swissotel

Melia Berlin

Grand Hotel

Berlin Mark

Sorat Hotel

Lindemanns